085 222 0 300 info@kemker-ict.nl
Selecteer een pagina
Kemker ICT voor bedrijven

Opslag 

Om uw data op te slaan, zijn er veel mogelijkheden.
Bestanden worden voornamelijk op de harde schijf op de computer opgeslagen of in de cloud. Voordeel van de cloud is dat er altijd toegang is tot deze bestanden. Microsoft, Apple, Google om er een paar te noemen, bieden gratis ruimte om uw data op te slaan. Wanneer u meer ruimte nodig heeft, kunt u ervoor kiezen deze ruimte uit te breiden tegen betaling. Wat een nadeel zou kunnen zijn van de cloud ten opzichte van lokale opslag is dat u uw bestanden niet meer zelf beheert. 
Voor welk soort opslag u kiest, hangt geheel af van uw wensen en wat het beste bij uw bedrijf past. 
Opslag mogelijkheden, die Kemker ICT biedt: 
– Data Opslag Nederland ook D.O.N. genoemd.
– Microsoft Office 365
– VPS/Servers

Backup

Opslag van uw data op één plek is niet meer voldoende. Wanneer er iets mis gaat, kan uw data helemaal verdwenen zijn.
Vooral het encrypten (versleutelen) van uw bestanden door cybercriminelen is rampzalig voor uw bedrijf. Daarom is het belangrijk uw data op meerdere plekken op te slaan. Op deze manier heeft u altijd een backup waarop u terug kunt vallen.

Oplossingen voor opslag en backup leest u hieronder.

 

Telefonisch bereikbaar:
T:+31 (0)85 222 0 300 

of mobiele nummer:
M:+31 (0)6 4431 4024 

D.O.N.

Data Opslag Nederland (D.O.N.)

 

Een goede oplossing om uw bestanden veilig volgens de AVG wet en GDPR op te slaan, is met Data Opslag Nederland. Met D.O.N. gaat delen van bestanden  tussen u en uw medewerkers gemakkelijk, veilig en snel.

Wat is Data Opslag Nederland?

Denk aan diensten als, OneDrive, Google Drive, iCloud, Dropbox maar dan een combinatie hiervan, veiliger en beter.
Volledig volgens AVG en GDPR staan uw bestanden in Nederland.

 

 

Welke voordelen biedt D.O.N. nog meer naast dataopslag in Nederland

 

De realisatie van een betrouwbare ICT omgeving met een maximale uptime is essentieel voor een dynamische onderneming en om alle bedrijfsprocessen naadloos te laten functioneren. Hierdoor bent u steeds meer afhankelijk van een goed werkende en passende ICT en Cloud omgeving. Daarbij maakt het niet uit of u nu een MKB-er bent met enkele medewerkers of dat u meer dan 200 man in dienst heeft.

“Even” geen toegang tot uw server? De telefoon werkt niet meer, net als de email? Uw filesysteem is non-existent dus kunnen er geen documenten meer gevonden worden of de boekhouding bijgewerkt.
Dit ICT probleem is zeer ongewenst en als dit vaak voorkomt, wordt het pas helemaal irritant. Had u dat kunnen voorkomen? Waarom werkt het bij mij niet maar bij een relatie juist probleemloos?
Uw bedrijf is gebaat bij een maximale uptime omdat uw medewerkers betaald worden om hun werk te kunnen doen en niet om bij de koffiemachine rond te hangen. Een niet werkende ICT omgeving kan uw bedrijf tot flink hogere kosten drijven (over uren) die te voorkomen zijn.

Hoe dan wel?

Uw bedrijfsprocessen kunnen tegenwoordig niet meer zonder een goed werkende ICT. Een betrouwbare werkende ICT en Cloud oplossing!!
Wij gaan er hierbij vanuit dat u een totaal oplossing krijgt waarin alle bedrijfsprocessen geïntegreerd zullen worden. De bouw en migratie naar een geheel nieuw systeem behoort daarbij tot de mogelijkheden waarbij uw oude data meegenomen wordt naar het nieuwe systeem.
Naar wens en behoefte zullen we uw personeel ook trainen en het nieuwe systeem aanleren.

We begrijpen dat u niet zomaar de stapt maakt naar nieuwe en onbekende technieken. Ons advies werkt als een maatpak waarbij uw wensen en behoeften eerst goed ingemeten worden en zijn toegespitst op uw situatie en uw budget.

Wat als u al iets heeft, maar u bent niet tevreden?

Wij kijken eerst goed naar wat u al heeft, luisteren naar uw problemen en zullen dan samen met u komen tot een werkende oplossing ZONDER dat u bedrijf stil komt te liggen. Daarbij werken we met een soort bucket-list. Het meest storende wordt eerst aangepast waardoor de elementaire bedrijfsprocessen steeds “up-and-running” zullen blijven.
Uiteindelijk zullen we tot een, binnen de mogelijkheden van het bestaande systeem, komen tot een aanvaardbaar werkende ICT omgeving.

Als nu blijkt dat we beter kunnen migreren naar een geheel nieuw systeem, dan zullen we ook niet schromen om met dit voorstel te komen. Tegenwoordig betekent dat vrijwel altijd dat we uw hele systeem “naar de cloud” zullen brengen.
Onze ervaring als ICT Keurmeester sinds 2006 heeft ons, en onze klanten, inmiddels geleerd dat het vaker beter is om afscheid te nemen van uw oude, vaak lokaal op eigen servers draaiende systeem en de sprong naar een nieuw en modern systeem te maken.

Neem afscheid van niet werkende email, onbereikbare servers, onvindbare printers en Wifi die plotseling een eigen wil gekregen heeft. Als wij vertrekken is alles “up-and-running”, en kunt u aan een zorgeloze periode beginnen.  U zich kunt concentreren op hoofdzaken waarbij het nieuwe systeem niet meer dan een stuk gereedschap blijkt te zijn dat gewoon altijd en overal werkt.

Klant is koning

Of u nu een “In-house” of cloud-oplossing wenst. Alles behoort tot de mogelijkheden. Primair gaat het ons om alle pijnpunten, die uw organisatie heeft, op te lossen.

Data Opslag Nederland biedt voor u de mogelijkheid om uw data beschikbaar te hebben op al uw apparaten, of het nu een Windows, Mac, Android, iOS apparaat betreft. Daarnaast kunt u met de D.O.N. oplossing van Kemker ICT uw data op een veilige manier delen binnen en buiten uw organisatie.

Onze oplossing is al beschikbaar vanaf:  € 9,95 per maand.

Proefabonnement? Dat kan! Probeer D.O.N. nu 1 maand gratis uit!
Neem contact met ons op per mail of bel ons.

Office 365

Met Office 365 heeft u wereldwijd toegang tot uw virtuele online kantoor.

Kemker ICT helpt u met het naar de cloud brengen van uw lokale server. Hierna hoeft u geen eigen servers meer te hebben en te onderhouden (is erg duur en bewerkelijk) of regelmatig backups te maken. U en uw medewerkers zijn altijd online.

 

Wat mag u verwachten?

Zoals u al begreep is Office 365 een van de beste manieren om nog beter samen te werken binnen uw team. Office 365 bestaat uit alle applicaties die u reeds gewend bent te gebruiken. Op elke werkplek, met elk apparaat (pc, laptop, tablet of smartphone) heeft u toegang tot deze applicaties. Middels een browser heeft u toegang tot uw eigen cloud op de Microsoft servers. De applicaties (software of office pakket) worden namelijk niet lokaal geïnstalleerd, maar worden vanuit de servers van Microsoft (99,9% uptime) binnen een browser aangeboden.

Dit is de toekomst van telewerken

Office 365-abonnementen voor bedrijven omvatten services zoals Skype voor Bedrijven-webvergaderingen, via Exchange Online gehoste e-mail voor bedrijven, en extra onlineopslag met OneDrive voor bedrijven. De volgende toepassingen maken onderdeel uit van Office 365.

Microsoft Office, de bekende applicaties voor het maken en bewerken van documenten, zoals:Word, Excel, Power Point, OneNote, Outlook, Publisher en Microsoft Exchange; de professionele mailserver voor uw e-mail en uw agenda.
Lync; voor instant messaging en videoconferencing.
Sharepoint Online; online uw documenten opslaan.

Veel Office 365-abonnementen bevatten ook de desktopversie van de nieuwste Office-toepassingen. Gebruikers kunnen deze op meerdere computers en apparaten installeren. De toepassingen die worden geïnstalleerd, zijn Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access (Publisher en Access zijn alleen beschikbaar op pc). Je kunt ze op meerdere apparaten installeren, zoals PC s, Macs, Android-tablets, Android-telefoons, iPad en iPhone. Indien u een actief Office 365-abonnement hebt dat de desktopversie van Office bevat, beschikt u altijd over de meest recente versie van de toepassingen.

VPS/Servers

VPS (virtual private server)

Een virtual private server is een fysieke server, die opgesplitst kan worden in meerdere kleinere virtuele servers in het datacenter van Nederland. Hierdoor kunnen er meerdere besturingssystemen op een VPS draaien. Deze servers zijn meestal cloudservers. Voor zo’n cloudserver betaalt u een vast bedrag.

 

Fysieke server

Voor een fysieke server valt natuurlijk ook iets te zeggen, ondanks de investering, die er gedaan moet worden. U heeft uw data in eigen beheer en met deze server kunt u net zo goed vanaf een andere plek buiten uw kantoor om werken, wanneer uw server een geregistreerde domeinnaam heeft.

Fysieke servers zijn duur omdat deze aan hoge specificaties moeten voldoen. Het energieverbruik is vaak ook een puntje. Daarnaast vraagt een server het nodige onderhoud en beveiliging. Bovendien moet altijd goed nagedacht worden over een goede backup. Natuurlijk kan een server een raidsysteem hebben of een tweede backupserver, toch zou u er goed aan doen buiten uw bedrijfsvestiging nog een backup te bewaren.

Vindt u het moeilijk om hierin een juiste keuze te maken? Kemker ICT adviseert en kijkt altijd naar wat het beste bij uw bedrijf past.

Online Backup

 

Met het steeds verder digitaliseren wordt het steeds vanzelfsprekender een goede online backup te hebben. Zeker wanneer uw bestanden lokaal zijn opgeslagen. Bij brand-, waterschade, het crashen van een pc, fysieke diefstal of cybercriminaliteit kunt u flink gedupeerd raken.
Met Online backup worden uw data veilig opgeslagen, het backup proces is geautomatiseerd, zodat u er verder geen omkijken naar heeft.

Heeft u vragen of interesse? Neem contact met ons op! Wij informeren u over de mogelijkheden.